LALMIKOR YERLARDA NO`XAT YETISHTIRISH VA UNING FOYDALI XUSUSIYATLARI - Qurbonova Mahliyo Komil qizi; Yoqubova Shodiyaxon Xusan qizi; Doniyorova Shaxnoza Olimjon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunda inson ehtiyojlarini iqtisodiy barqarorligi, qishloq xo`jaligini modernizatsiya qilish tuproq unumdorligini va ekinlar hosildorligini oshirish, yangi va xaridorgir maxsulotlar yetishtirish orqali jahon bozoriga chiqishning yangi yo`nalishlarini joriy etish, insonlar salomatligini yaxshilash, immun tizimini oshirish maqsadida tabiiy mahsulotlarga talab oshib bormoqda. Bu esa o`z- o`zidan foydali xususiyatlarga ega bo`lgan o`simliklarni yetishtirish va yanada foydalanish samaradorligini oshirish bo`yicha ko`plab ilmiy tadqiqot ishlarini amalga oshirishga turtki bo`lmoqda. Ushbu maqolada” No`xat o`simligini lalmikor yerlarda yetishtirish va uning foydali xususyatlari” keltirilgan.