KONNING GEOLOGIK MODELINI O’ZGARTIRILISH ISHLATISH TEXNIK IQTISODIY KO’RSATKICHLARIGA TA’SIRI - A.X. AGZAMOV; Abduraimov Jahongir Baxtiyor o'g'li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada keng ilmiy mazmunda model so‘zi ostida o‘rganilayotgan obyektni aks ettiruvchi real yoki fikran yaratilgan strukturasi tushuniladi. Model nomi lotincha modulus so‘zidan kelib chiqqan bo‘lib, “o‘lchov, namuna, meyor” so‘zini anglatadi. Modellashtirish usulidan hozirgi zamon fanida keng foydalanilmoqda, u ilmiy tadqiqotni yengillashtiradi, ba’zi hollarda murakkab obyektlarni o‘rganishning yagona vositasiga aylangan iqtisodiy ko’rsatkichlar haqida.