NINACHILAR BIOEKOLOGIYASI - Usanov U.N.; Soliyeva G.D; Tohirov Sardor Zohid o'g'li (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya: Ninachilar eng qadimgi hasharotlar. Gavdasi bosh, ko’krak va uzun ingichka qorin bo’limidan iborat . Boshida kalta mo’ylovlari, juda yirik murakkab ko’zlari joylashgan. Og’iz organlari kеmiruvchi tipda tuzilgan. Qanotlari ikki juft bo’lib, qalin tomirlangan. Ko’pchilik ninachilarning qanoti tanasining ikki Yon tomoniga kеng Yoyilib turadi. Voyaga yetgan ninachilar zararkunanda hasharotlarni qirib foyda kеltiradi.