O‘QUV JARAYONI SAMARADORLIGIDA DARS SONI VA DARS JADVALLARI GIGIYENASINING O‘RNI - Umirov Nurulla Usanovich; Usanov Ulug‘bek Nurulla o‘g‘li; Mirsaidov Fazliddin Sodiq o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Hozirda oliy, o‘rta maxsus va umumiy o‘rta ta’lim maktablarida ta‘limning asosiy shakli dars bo‘lib, u turlicha olib borilishi mumkin. Aqliy mehnat qobiliyatini optimal darajada saqlash uchun darsning tuzilishi va o‘quv kunining tashkil qilinishi muhim ahamiyatga ega. Uning davomiyligi, qiyinligi, zerikarliligi o‘quvchilardan har xil faoliyat talab qiladigan mashg‘ulot turlarini to‘g‘ri almashlab tuzishni ko‘zda tutadi.