BOLALARNI DORIVOR O’SIMLIKLAR BILAN DAVOLASH - Imamova Y.A. (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Qadimdan bizda bemorlarni o’simlik dunyosi bilan davolash urf bo’lib kelingan. Sababi o’simliklardan tayyorlangan dorilarning nojo’ya ta`siri sezilmaydi yoki yo’q. Ammo keyingi yillarda tabiiy dorilarni kam qo’llaydigan bo’lib qolgan. Chunki oxirgi yillada kimyoviy dori garmonlar ishlab chiqarilishi ko’payib ketmoqda va insonlar ongida ularsiz kaasallik chekinmaydigandek go’yo. Osimliklar bilan davolash kasallikning oldini olishda katta ahamiyatga ega.