LYAMBLIOZ VA TRIXOMONOZNI DAVOLASHDA QO’LLANILADIGAN VOSITALAR - Dolimov X.X.; Dolimova U.A.; Xo'jayusupov S.N.; Ma’murova S.F. (Journal of new century innovations, 2023)
Lyamblioz - ichaklar, o’t yo’llari, o’t qopchasi, jigar va boshqa organlarning lyambliyalardan zararlanishi bilan xarakterlanadigan kasallik. Shilliq pardaga so’rilib, bu sodda jonivorlar ularning yallig’lanishini qo’zg’atadi. Lyambliozni davolash uchun lyambliyalarning rivojini to’xtatadigan akrixin, metronidazoldan foydalaniladi.