INSON VA HAYVONLAR USTIDA TAJRIBA O’TKAZISH - Muhammadiyeva Kamola Dilshod qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya - O’zbekiston Respublikasi Oliy Majlisning Qonunchilik palatasi tomonidan 2019-yili 6-fevral kuni Pepushtlikni sun’iy urug’lantirish orqali oldini olishga qonunan ruxsat etildi. O’zbekiston musulmonlar idorasi ushbu Fatvo asosida sun’iy urug’lantirishga ruxsat berildi: 1. Sun’iy urug’lantrish amaliyotida o’ta zarur holatda va faqat o’rtalarida shar’iy nikohlari bo’lgan er-xotinlar o’rtasida 2. Sun’iy urug’lantrish amaliyoti uchun o’rtalarida shar’iy nikoh lari bo’lgan erkak va ayolning urug’larini saqlashda begona shaxslarniki bilan aralashib ketmasligi uchun barcha ehtiyot larinearini ko’rish va albatta, uni ishonchliy tabib amalga oshirishi shart bo’lgandagina ushbu amaliyotni o’tkazishga musulmonlar idorasi ruxsat berildi.