ИҚТИСОДИЁТ ТАРМОҚЛАРИ ВА ФАОЛИЯТ ТУРЛАРИ БЎЙИЧА ИҚТИСОДИЁТНИНГ ЭНЕРГИЯ САРФИ (ЭНЕРГИЯ СИҒИМИ) КАМАЙТИРИШ АСОСИЙ МЕХАНИЗМИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - Урунбаев Сапарбек Саматович (Journal of new century innovations, 2023)
Ҳозирги кўнда энергия ресурсларига бўлган талабнинг ортиб бориши энергия ресурсларидан самарали ва тежамкорлик билан фойдаланишни тақозо этмоқда. Бу эса ўз навбвтида энергетик ва экологик хавфсизлигини ошириш, шунингдек, энергия тежаш салоҳиятини кўтариш, модернизация қилиш, технологик ривожлантириш ва ёқилғи-энергетика ресурсларидан оқилона фойдаланиш ҳамда энергия самарадорлигини ошириш орқали аҳоли турмуш даражасини ва кўрсатилаётган хизматлар сифатини оширишга бўйича алоҳида бошқарув механизмларини ишлаб чиқишни талаб қилмоқда.