AMIR OLIMXONNING MUHOJIRLIKDAGI HAYOTI TURK TARIXSHUNOSLIGIDA - Nuriddinova Aziza Ilhomovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoroning so‘nggi amiri Said Olimxonning muhojirlikdagi hayoti, uning avlodlari taqdiri haqida ma’lumot keltiriladi. Shuningdek, amirning vatandan yiroqda bo‘lsada Buxoroni ruslardan ozod qilish jarayonidagi jasorati hamda uning bunyodkorlik sohasidagi faoliyatiga to‘xtalib o‘tilgan.