ЯСМИҚ НАВЛАРИ ДОН СИФАТИГА ЭКИШ МУДДАТЛАРИ ВА МЕЪЁРЛАРИНИНГ ТАЪСИРИ - А.А.Қурбонов (Journal of new century innovations, 2022)
Ясмиқ навлари кузда ва баҳорда гектарига 2, 3, 4 млн дона/га экиш меъёрида экилганда экиш муддатлари ва меъёрлари дон сифатига таъсир кўрсатиб, оқсил миқдори Олтин дон навида экиш меъёри эвазига 1,1-0,2%, Дармон навида 1,2-0,8 % га, баҳорда экилганда Олтин дон навида 0,1-0,6%, Дармон навида 0,2-1,1% га ўзгарган. Ясмиқ донида АЭМ миқдори навлар кузда экилганда экиш меъёри ошиши эвазига Олтин дон навида вариантлар орасида 1,4-0,7%, Дармон навида 0,1-0,9 % га ўзгарганлиги аниқланган. Экиш меъёри ва муддати мой ва тўқима миқдорларига катта таъсир кўрсатмаган.