BEMORNING JISMONIY VA RUHIY YAXLITLIGININING AXLOQIY MUOMMOLARI. OITSGA CHALINGAN BEMORLAR VA GIYOHVAND MODDALARGA QARAM BEMORLARNING AXLOQIY VA HUQUQIY MUOMMALARI. OIV HAQIDAGI MALUMOT VA TUSHUNCHALAR - Fazliddinov Javlonbek Kamolddin o’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya: Ushbu maqolada OITS va OIV haqida turli xildagi malumotlar mavjud, yuqish yo’llari, kassalik belgilari, alomatlari, profilaktik chora-tadbirlar, shaxsiy ehtiyot choralar, kasallik kechish davrlari va ushbu kasallikla chalingan bemorlar pisixikasi, kasallikning asoratlari.