TIJORAT ARBITRAJI VA HAL QILISH: HAKAMLARNING ROLINI EMPIRIK TUSHUNISH - Eshpo'latov Temur (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada tijorat arbitrajida ish yuritish jarayonida tijorat arbitraji va hal qilish: hakamlarning rolini empirik tushunishvxalqaro tijorat shartnomalari tamoyillarini qo'llashning turli xil variantlari muhokama qilinadi. Xususan, tamoyillaridan hakamlik sudyalarining tashabbusi bilan foydalanish tafsilotlari amaldagi qonun hujjatlarining bandida lex mercatoria-ga havola bo'lgan taqdirda, shuningdek tomonlar kelishuvga erisha olmagan hollarda ko'rib chiqiladi. amaldagi qonunni tanlash. Shuningdek, u tamoyillari asosida qabul qilingan arbitraj qarorini bekor qilish yoki tan olish va ijro etishdan bosh tortish xavfini tahlil qiladi.