IBTIDOIY JAMOA DAVRI TASVIRIY SAN’ATINING YOSHLAR TARBIYASIDAGI AHAMIYATI - Mirsoatova Laylo O’tkir qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada butun uzluksiz taʼlim tizimida yuzaga kelayotgan maʼnaviy boʼshliqlarni toʼldirishda tasviriy sanʼat taʼlimida klaster yondashuvini tatbiq etishning ahamiyati va unda tyutorning oʼrni yoritib beriladi. Shuningdek, aqliy kamoloti, maʼnaviy-axloqiy tarbiyasini rivojlantirish orqali talabalarni bilim olishga, kasbiy faoliyatga qiziqtirish, maʼnaviy dunyoqarashini shakllantirishda aniq natijalarga erishish yoʼllari tadqiq qilinadi. Taʼlim-tarbiya jarayonini hamkorlikda tashkil etishda tasviriy sanʼat oʼqituvchisi va murabbiy oʼrnidagi tyutorning imkoniyatlari ilmiy tomondan asoslab beriladi.