GIPS CHIQINDILARI VA ULARNI QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYALARI - Xojimatov A.N.; O’lmasova M.M. (Journal of new century innovations, 2023)
Annotasiya. Ushbu maqolada gips chiqindilarining kelib chiqishiga ko'ra turlarga ajratish korxonalarida hosil bo‘ladigan gips chiqindilarini birlamchi xom ashyoga o‘tkazishning maqbul kattaliklari ishlab chiqilgan. Laboratoriya tajribalaridan olingan dastlabki maxsulotni 1:1 nisbatda gipsga qo‘shilgan xolatda chinni va sopol buyumlari ishlab chiqarish korxonalarida sinovdan o‘tkazilgan. Chiqindilardan olingan maxsulotning samaradorligi aniqlangan va GOST talablariga solishtirilgan. Uning mustaxkamligini oshirish uchun bog‘lovchi moddalardan foydalanilgan.