ABDULLA QAHHOR HIKOYALARINI GARDNER NAZARIYASI ASOSIDA O’RGANISH METODIKASI - Lobar Mirxashimova (Journal of new century innovations, 2023)
Badiiy adabiyotni ongli va ijodiy o‘qishga o‘rgatish bugun har doimgidan ko‘ra ham kattaroq ahamiyat kasb etib bormoqda. Bu borada badiiy matn tushunchasi, uni tahlil qilish tamoyillari ayricha ahamiyat kasb etadi. Badiiy matnni adabiyotshunoslar ham, tilshunoslar ham o‘rganishadi. Matnning lingvistik tahlili esa tobora ko‘proq e’tibor qozonayotganligi bejiz emas. Badiiy asar matnini o‘rganish bilan adabiyotshunoslar ham, tilshunoslar ham juda qadim zamonlardan buyon shug‘ullanib kelgan, deb aytishimiz mumkin. Shuning uchun ham bu masala fanda an’anaviy mavzular qatorida turadi, biroq haligacha mana shu qadimiy muammoning qorong‘i nuqtalari, bahstalab o‘rinlari oz emas.