MIKROPROTSESSOR VOSITALARIDAN FOYDALANGAN HOLDA TIZIMLARNI LOYIHALASH XUSUSIYATLARI. MIKROPROTSESSOR TIZIMLARINING RIVOJLANISHI - Po’latov Doston Normurod o’g’li; Roziqov Abdug’ani Ilhomjon o’g’li; Jumaboyev Javlonbek Sherqul o’g’li; Shonazarov Sarvarbek Maqsud oʻgʻli (Journal of new century innovations, 2023)
ANNOTATSIYA Mikroprotsessorga asoslangan kontrollerlarni loyihalash maxsus apparat va dasturiy ta'minotni talab qiladi. Dasturlash dasturiy ta'minot turiga bog'liq bo'ladimi, u operatsion dastur yoki amaliy dastur hisoblanadi. Dasturlash tizim konfiguratsiyasi va boshqaruvchiga xos dasturlashni bilishni talab qiladi. Dasturlar har doim raqamli shaklda bo'ladi, shuning uchun mikroprotsessor to'g'ridan-to'g'ri raqamli boshqaruv (DDC) deb ataladigan raqamli darajada boshqarishi mumkin.