RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA AVTOMOBIL TRANSPORTI TARMOQLARIDA INNOVATSIYANING MOHIYATI, ROLI VA AHAMIYATI - Shаdiyeva G.M.; Egamova D.A. (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Maqolada innovatsiyalar ta’rifi ularning iqtisodiy mohiyati ochib beriladi hamda transport sohasi uchun muhim bo`lgan tasnif beriladi. Transportda innovatsiyalarning roli va ahamiyati aniqlangan. Transport tashkilotlarining innovatsion muhitining tarkibiy qismlari, xo`jalik subyektining innovatsion salohiyati, shuningdek korxonalarda innovatsiyalarni faol joriy etishga to`sqinlik qiluvchi omillar yoritilgan. Transport tashkilotlari uchun eng katta moliyaviy va iqtisodiy ta’sir ko`rsatilgan innovatsion faoliyat yo`nalishlari berilgan.