KATTA MAKTAB YOSHDAGI O’QUVCHILARNI KASB HUNARGA YO’NALTIRISHNING DIDAKTIK TA’MINOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Yozdonqulova Sojida Zokirjon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada katta maktab yoshidagi о`quvchilarini kasbga yо`naltirishda dastlabki pedagogik jarayonlar tahlil etilgan bо`lib, bu jarayonda о`qituvchining pedagogik mahorati, kasb tanlashga oid bilim va kо`nikmalari, vazifalari, shuningdek kasb tanlashda shaxs xislatlari, о`quvchi psixologiyasi, o`quvchilarni kasb tanlashga tayyorligini ko`rsatuvchi mezonlar, o`quvchilarni kasb tanlashga yo`naltirishga tayyorlashni yosh bosqichlari mazmuni haqida ma‘lumot berilgan.