ALISHER NAVOIYNING BIZGA QOLDIRGAN ASARLARI - Ibragimov Ravshan (Journal of new century innovations, 2023)
Alisher Navoiyning qoldirgan asarlari O'zbek adabiyoti va dunyo adabiyoti tarixida ahamiyatli manbalardan biridir. Uning asarlari tarixda yaratilgan va ma'noli vaqtida yaratilganlar mavjud. Alisher Navoiy 16 yoshida she’r yozishni boshlagan. Navoiyning eng mashhur asarlari shu tarixda yaratilgan "Xamsa", sevgi va muhabbat haqida yozilgan "Mahbub ul-qulub", qiziqchi asar "Lison ut-tayr", do'stlariga bag'ishlangan "Munojot" va adabiyot tarixida yaratilgan "Saddi Iskandariy" hisoblanadi. Uning boshqa asarlari ham shu tarixda yaratilgan va dunyo adabiyoti tarixida muhim o'rinda saqlanadi. Alisher Navoiyning qoldirgan asarlari O'zbek adabiyoti va dunyo adabiyoti tarixida ahamiyatli manbalardan biridir. Bu asarlarning ba'zilari shu tarixda yaratilgan, ba'zilari esa ma'noli vaqtida yaratilgan. Navoiyning eng mashhur asarlari shunlardir: