O’ZBEKISTONDA SIYOSIY PARTIYALARNING JAMIYAT HAYOTIDAGI O’RNI VA AHAMIYATI - Isroilov Davronbek Dilshodbek o’g’li; Egamberdiyeva Gulandon Ziyodillo qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Anotatsiya: Davlatimiz demokratik islohotlarni yuksaltirish, fuqarolik jamiyatiga asoslangan faol fuqarolardan tashkil topgan erkin va farovon jamiyat qurish yo’lidan borara ekan bunday jamiyatni va demokratik rivojlangan davlatni qurishda siyosiy partiyalarning orni beqiyosdir. Chunki siyosiy partiyalarning hilma xilligi jamiyada turli qarashlarga ega bo’lgan jamiyat azolarining harbir qatlamini huquq va manfaatlarini ifoda etuvchi muhim bir siyosiy institutdir. Shuning uchunham harbir demokratik davlatda siyosiy partiyalar faoliyatiga keng imkoniyatlar yaratiladi .