BOSHLANG`ICH TA‘LIMDA STEAM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH ORQALI O`QUVCHILARDA KASBIY KO`NIKMALARNI RIVOJLANTIRISHDA O`QUV TOPSHIRIQLARINI BAJARISH ORQALI TA`LIM SAMARDORLIGINI BAHOLASH OMILLARI - Yozdonqulova Sojida Zokirjon qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada boshlang`ich ta‘limda o`quv mashg`ulotlarida STEAM texnologiyalaridan foydalanishning aniq fanlar misolida o`quvchilarining o`quv bilim qobiliyatlarini samarali tashkil etish, o`zlashtirish, bilimlarni qo`llay olish malakalarini shakllantirishning didaktik metodlarini ishlab chiqish orqali o`quvchilarni mehnat ko`nikmalarini shakllantirishga erishish. Boshlang`ich ta‘limda STEAM texnologiyalaridan samarali foydalanishning metodik usullarini yoritish, o`quv dars mashg`ulotlarida didaktik usullar asosida o`quvchilar ijodiy imkoniyatlarini baholash, o`quvchilarni aniq fanlar bo`yichabdastlabki tushunchalarini shakllantirishga erishish.