JURNALIST O’ZI KIM - Ortiqboyeva Mahbuba Bahodirjon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Jurnalist asosiy faoliyati jurnalistika bilan shug'ullanish bo'lgan, muhim faktlar, voqealar, odamlar, hodisalar haqidagi axborotni yig'ish, qayta ishlash va uni auditoriyaga yetkazish orqali OAVni axborot bilan to'ldiruvchi kasb. Jurnalistlar, asosan, publitsistik faoliyatga yo'nalgan bo'lib, ular o'z oldiga ma'lum ijtimoiy fikrni shakllantirish, shuningdek, davlat hokimyatining u yoki bu qaror va harakatlariga tahrirlovchi sifatida ta'sir qilish va nashr, radio yoki telekanal ta'sischilari belgilagan chegaralar doirasida jamiyat va davlat o'rtasidagi vositachi bo'lishni maqsad qiladi.