БУХОРО ВИЛОЯТИ ШАРОИТИДА КУЗГИ БУҒДОЙНИ СУҒОРИШ ТАРТИБИНИ ИШЛАБ ЧИҚИШ - И.Ж.Худайев; Ҳ.Ҳ. Юсупов (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Мақолада кузги буғдойни етиштириш учун сарфланган мавсумий суғориш меъёри 6728 м 3 /га га тенг бўлган бўлса, 2- вариантда, яъни суғориш олди тупроқ намлиги ЧДНС га нисбатан 70-75-75 %, маъдан ўғитлар меъёри N250; P180; K90 кг/га меъёрда кузги буғдой даласида эса мавсумий суғориш меъёри 5823 м 3 /га ни ташкил этиб, назорат вариантига нисбатан 526 м 3 /га га кам сув сарфланганлиги ҳақида ёзилган.