КОРХОНА РАҚОБАТБАРДОШЛИГИНИ ОШИРИШДА МАРКЕТИНГ ТАДҚИҚОТЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Тўйчиева Васила Фахриддин қизи (Journal of new century innovations, 2023)
Бозор муносабатларининг равнақ топишида, эркин рақобат ва аҳолининг турмуш фаровонлигини таъминлашда маркетинг фаолияти муҳим аҳамият касб этади. Корхоналар заминида маркетинг фаолиятини ташкил этиш авваламбор, маркетинг соҳасидаги изланишларнинг моҳиятига, мазмунига ва йўналишига асосланади. Маркетинг тадқиқотларининг ялпи маркетинг фаолиятини ташкил этишда, уни бошқаришда, режалаштиришда ва назорат қилишда муҳим аҳамиятга эга бўлиши - замонавий маркетинг назариясининг асосий хусусиятларидан бири сифатида намоён бўлмоқда.