СИЁСИЙ ФАОЛ, ЕТУК МАЪНАВИЯТЛИ ХОТИН-ҚИЗЛАР РОЛИНИ ОШИРИШ- ДАВР ТАЛАБИ - Исматова Мадина Ташбул қизи (Journal of new century innovations, 2023)
Янгиланаётган Ўзбекистонда aёлларга ҳурмат-эҳтиром кўрсатиш, уларни ижтимоий-иқтисодий жиҳатдан қўллаб-қувватлаш, сиёсий фаоллигини ошириш, интеллектуал салоҳиятини юзага чиқариш масалаларига, уларнинг ҳуқуқ ва эркинликларини таъминлашга, шунингдек, xoтин-қизларни тазйиқ ва зўравонликдан ҳимоя қилишга давлат сиёсати даражасида алоҳида эътибор берилмоқда