QUYOSH-STIRLING ENERGETIK TIZIMLARIDA KONSENTRTOR FOKUSIDA ISSIQLIK TASHUVCHI SUYUQLIKLARDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI - Murodov Muzaffar Xabibullayevich; Murodov Rivojiddin Nabijon o‘g‘li; Abduraimonov Muzaffar Rustamjon o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Anatatsiya. Quyosh energiyasidan foydalanish tobora ortib bormoqda. Ayniqsa Quyosh-Stirling energetik tizimlari foydali ish koeffitsienti yuqoriligi bilan ajralib turadi. Bunday tizimlarda konsentrtatorni ish samaradorligi ham muhum ahamiyat kasb etadi. Stirling dvigatellarida issiqlik tashuvchi suyuqliklardan foydalanish orqali bunga erishish mumkin.