СОЛИҚ ОМИЛИ ВОСИТАСИДА КОРПОРАТИВ МОЛИЯНИ БОШҚАРИШ САМАРАДОРЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ - Сабиров Мирза Қиличбаевич; Раҳимов Акмал Матяқубович (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Мазкур мақолада солиқ омили воситасида корпоратив молияни бошкариш самарадорлигини таъминлаш масалалари тадқиқ қилинган. Унда корпоратив солиқ менежменти, солиқларни режалаштириш, солиқ рискларини бошқариш, корпоратив молияни бошқаришда солиқ маслаҳатининг самарадорлигини ошириш кабилар тадқиқотнинг асосий йўналишлари сифатида кўриб чиқилган. Тадқиқот натижалари асосида хулосалар, илмий таклиф ва амалий тавсиялар келтирилган.