“BELGILARNING TOʻLIQ BIRIKKAN HOLDA IRSIYLANISHI” - Mumtozjon Tursunov G’ayratjon o’g’li; Akromov Bahodir Baxtiyorjon o'g'li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Tajribalarda belgilarning mustaqil ravishda nasldan-naslga berilishi bilan bir qatorda ularning bog'langan holatda gruppa bo'lib nasldan-naslga o'tishi ham aniqlangan. Har bir xromosomada juda ko'p gen bo'lib, ular o'zaro birikkan holda shu xromosoma bilan birga nasldan-naslga beriladi. Agar genlar gomologik (o'xshash) bo'lmagan har xil xromosomalarda bo'lsa, ular erkin birikadi va mustaqil holatda nasldan-naslga o'tadi.