TEKISLIKDA TO‘G‘RI CHIZIQLARNING TURLI TENGLAMALARI MAVZUSINI O‘QITISHDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Amonov Zikrillo Shukrullo o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Yangi pedagogik texnologiya taʼlimning, xususan, Matematika taʼlimining maʼlum maqsadga yo‘naltirilgan shakli, usuli va vositalarining mahsulidir. Kuzatuvlar shuni koʼrsatadiki, aksariyat hollarda talaba dars jarayonida faqat o‘zi ishlaydi, talabalar esa kuzatuvchi bo‘lib qolaveradilar. Mazkur ishda Matematika ta’limini hayot bilan bog‘lashni, talabalarning fikrlash qobiliyatini o‘stirish, o‘qitish samaradorligini oshirish uchun ta’lim metodlaridan biri “Keys- stadi” metodi haqida so‘z yuritilgan, unga doir misollar keltirilgan va matematika faniga oid keys turlari haqida so‘z yuritilgan.