TA’LIMDA INKLYUZIV TA’LIMNI JORIY ETISHDA PEDAGOGLARNING INKLYUZIV KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH - Iroda Yuldashova Dilshodovna (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ta'lim muassasalarida inklyuziv ta'limni joriy etishda o'qituvchilar o'rtasida inklyuziv kompetentsiyani rivojlantirishning ahamiyati ko'rib chiqilgan. Maqolada turli tadqiqotlar natijalari keltirilgan va inklyuziv kompetentsiyani rivojlantirish bo'yicha asosiy topilmalar yoritilgan. Bundan tashqari, u ushbu topilmalarning oqibatlari to'g'risida har tomonlama muhokama qiladi va o'qituvchilarning inklyuziv vakolatlarini rivojlantirish uchun xulosalar va takliflar beradi.