BOLALARDAGI TUG’MA YURAK NUQSONLARINING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI - Po'latov Habibulla Hayrullayevich; Allaberganov Dilshod SHavkatovich; Hamroyev Farrux Jo'rayevich (Journal of new century innovations, 2022)
So`nggi paytlarda bolalarning tug`ma yurak nuqsoni bilan dunyoga kelishi nisbatan ko`paygan. Bolajonlarning bunday holatda tug`ilishiga nimalar sabab bo`ladi? Ona homilador vaqtida sog`lom farzandni dunyoga keltirishi uchun nimalardan ehtiyot bo`lishi zarur? — Tug`ma yurak nuqsonlari yoki umuman tug`ma anomaliyalarning rivojlanishiga, asosan, oltita faktor ta`sir qiladi.