MARKAZIY OSIYO XALQLARINING ETNOPSIXOLOGIYASI - Zulayho Saminjonova (Journal of new century innovations, 2022)
Ma‘lumki etnopsixologik xususiyatlarning o‘ziga xos tomonlarini mujassamlashtiruvchi va uni namoyon etuvchi shu etnik birlik vakillaridir.Etnik birlik vakillarida etnologik xususiyatlarning shakllanishi ko‘p jihatdan ular yashayotgan hayot tarzi bilan bog‘liq.Markaziy Osiyo hududida ham juda ko‘p etnik birlik vakillari istiqomat qiladi.Aynan shu etnik vakillarning milliy psixologik qiyofasi to‘g‘risida ushbu maqolada fikr yuritiladi.