BUXORODAGI QIZBIBI XONAQOSINING KOMPOZITSIYAVIY ECHIMLARI VA ME’MORIY TIPOLOGIYASI - Mahmatqulov Ilhom Turdimurodovich; Ismoilov Bekzod Zokir O’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada Qizbibi xonaqosining paydo bo‘lishi, xalq orasidagi rivoyatlar va xonaqohning kompozitsiyaviy asoslari va tipologiyasi haqida dalillar keltirilgan. Xonaqohning funksional vazifasi, unda ishlatilgan me’moriy bezaklari hozirgi kundagi holatlari, hamda ziyoratgohdan samarali foydalanish asoslari haqida ma’lumotlar keltirilgan.