JURNALISTIKA HAMDA UNING JANRLARI - Jartıbaeva Biybisara Quwanishbay qizi (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Ommaviy axborot vositalari orqali olingan ma’lumotlarning rang- barangligini tushunish uchun mutaxassis kerak emas. Bu shuni ko'rsatadiki, jurnalistikaning ko'plab janrlari bor, ularning har biri o'ziga xos xususiyatlarga ega. Keling, ularning har birini ko'rib chiqaylik. Lekin publitsistika janrlarini tasniflashdan oldin ularning umumiy ta’rifini berish maqsadga muvofiq bo‘lardi.Janr – tarix davomida shakllangan jurnalistik asar turi. Bunday turlar juda ko'p. Asosiysi, ularning farqlari nimada ekanligini aniqlash.