TERMINOLOGIYA VA TERMINOSISTEMA TUSHUNCHALARINING NISBATI VA TERMINLARNI O’RGANISHGA BO’LGAN ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Avilova Klara Xodjayarovna (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya. Bu maqolada ingliz, rus, nemis tillariga boshqa xorijiy tillardan so’z o’zlashtirish muammosi, ularning tabiati, vazifalari, terminologiyaning va ayniqsa kardiologik terminologiyani to’ldirishning o’zlashtirilgan tilga ta’siri hamda uning turlari haqida batafsil to’xtalib o’tilgan.