UZBЕKISTONDA TЕRRORIZMA KARSHI KURASH VA MINTAKAVIY XAMKORLIK - Z.X.Auxonov (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: S‘nggi yillarda terroristik guruhlar va ular tomonidan sodir etilayotgan terrorchilik harakatlarining o‘sishining keskin tendentsiyasi kuzatilmoqda, global terrorizm muammosi yildan-yilga kuchayib borayotgani zamonaviy ko‘p qutbli dunyo xavfsizligiga jiddiy tahdid solmoqda. O‘zbekiston bugun terrorchilik tahdidiga qarshi kurashda qat’iy pozitsiyani egallaydi. O‘zbekistonning terrorizmga qarshi kurashdagi prinsipial pozitsiyasi shundan iboratki, “hech bir davlat o‘zining jahon terrorizmiga qarshi kurashdagi ishtirokini istisno etmasligi, terrorchilik tashkilotlari uchun tranzit zonalari va “yashil yo‘laklar” bo‘lmasligi kerak”. eng zaif, shuning uchun Markaziy Osiyo mintaqasi tarkibiga kiruvchi mamlakatlarning terrorizmga qarshi xavfsizligini ta'minlash strategiyasiga alohida e'tibor qaratish lozim. Ushbu maqolada biz O‘zbekistonning mintaqaviy aksilterror siyosati doirasidagi aksilterror siyosatini ko‘rib chiqamiz.