ИННОВАЦИОН РИВОЖЛАНИШ МОДЕЛЛАРИ ВА УЛАРНИНГ ИҚТИСОДИЙ ЎСИШ БИЛАН АЛОҚАДОРЛИГИ - Ф. Б. Шакирова; Шихназаров Жавоҳир Жасурбек ўғли (Journal of new century innovations, 2022)
Жамият тараққиётининг фалсафий қонунлари ва қонуниятларига кўра ижтимоий-иқтисодий ривожланиши бир текисда, бир йўналишда давом этмасдан қуйидан-юқорига, оддийликдан-мураккабликка каби диалектик ривожланиш тамойилларига эгадир. Бу жамият тараққиётининг универсал қонуниятлардан бири ҳисобланади. Лекин, ҳар бир замон иқтисодиёти, ўзининг бир томондан, сиёсий, ижтимоий-иқтисодий тузилмасига асосланса, иккинчи томондан, эса ишлаб чиқариш усули, ишлаб чиқариш воситалари ва техник-технологик укладига эга бўлади.