VEGETATSIYA DAVRIDA YER OSTI SUVLARIDAN QISHLOQ XO‘JALIGI EKINLAR(KUNGABOQAR)NI YETISHTIRISHDA BO‘LADIGAN TA’SIRNI ANIQLASH - Tursunov Ikrom No‘mon o‘g‘li; Radjabova Mahliyo Mahmudovna; Ergashev Mirsharif G’anijon O’g’li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Maqolada yer osti suv resurslaridan ratsional va ekologik xavfsiz foydalanishda gidrogeologik tadqiqotlar olib borish, yer osti suvlarining fizik-kimyoviy xususiyatlarini o‘simliklar rivojlanishiga ta’sirini o‘rganish bo‘yicha keng qamrovli izlanishlar olib borilganligi, turli xil haroratli suv manbalaridan kungaboqar ekinini yetishtirishda eng mukammal variantlari tadqiq qilingan. Ayniqsa past haroratli yer osti suv manbalaridan foydalanishda kungaboqarning vegetativ davriga va fiziologik jarayonlariga salbiy ta’sirlari o‘rganilgan. Bunda dala tajribasida o‘rganilayotgan kungaboqar ekinining namunalarini 3 xil variantlarda o‘sishi, rivojlanishi va hosildorligini o‘rganilgan.