O‘ZBEK VA XORIJIY MANZARACHI RASSOMLARNING MAVZULI KOMPOZITSIYA YARATISHDA RANG KOLORITLARIDAN FOYDALANISH - Sharipjonov Muhiddin Shokirjon o’g’li; Shermahammatova Muqaddas Toxir qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolani yoritilish jarayonida shularga a'lohida e'tibor qaratildiki.O ‘zbek rassomlarini dunyo qarashi va milliylikdan kelib chiqqan holda mavzuli kompozitsiya yazatish rassomlari bilan o‘zaro solishtirish orqali qisqacha keltirib o‘tilgan. Darhaqiqat, boshqa davlar tasviriy san'at ustalaridan o‘laroq barcha millat va ellatlarning o‘z qarashlarini qisqacha to‘xtalib o’tdik.