PARAZITLAR KELTIRIB CHIQARADIGAN KASALLIKLAR, ULARNING KLINIK BELGILARI VA PROFILAKTIKASI - Xoliqov M.; S.Sh.Ahmadjonova; Hoshimova Hurshidaxon Boburxon qizi (Journal of new century innovations, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolaning maqsadi parazitlarning keng va xilma-xil dunyosi, ular keltirib chiqaradigan kasalliklar va ularning sog'liqni saqlashning kengroq sohasiga qanchalik mos kelishi bilan tanishtirishdir. Maqolada parazitlarning turlari, tarqalish usullari, individual hayot sikllari va parazitar kasalliklarning globoal muammosi haqida umumiy ma'lumot berilgan. Mavjud nazorat va oldini olish strategiyalari va kelajakdagi tadqiqotlar uchun yo'nalishlar, shuningdek, xavfli va ba'zi eng muhim parazitar kasalliklar uchun kasalliklari haqida misollari ta'kidlangan.