JIGAR EXINOKOKKOZ KASALLIGIDA JARROHLIK ASPEKTLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Axmadjonov Javoxir Uktamali o’g’li; Bo‘taboyev Jasurbek Mahmudovich; Xoshimov Ilhomboy Mo‘sojon o‘g‘li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Exinokokkoz granulosus tasmasimon qurti keltirib chiqaradigan jigar exinokokkoz dunyo bo'ylab millionlab odamlarga ta'sir qiladigan keng tarqalgan zoonoz kasallikdir. Jarrohlik aralashuvi rivojlangan holatlarni davolashning asosi bo'lib qolmoqda. Ushbu maqolada jarrohlik aspektlaridagi so'nggi yutuqlar, perioperativ strategiyalar va jigar exinokokkoz ni boshqarish natijalari ko'rib chiqiladi. U turli xil jarrohlik usullarini, ularning qiyosiy tahlilini va bemorlarni parvarish qilishni yanada takomillashtirish bo'yicha takliflarni o'z ichiga oladi.