ҚОРАҚАЛПОҒИСТОН ШАРОИТИДА МАҲАЛЛИЙ ТАРИҚ УРУҒЧИЛИГИНИ ЯХШИЛАШ УСУЛЛАРИ - Садиқов Е.; Матниязова А.Т.; Полатов Н.Е. (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya. Илмий махоламизда Қорақалпоғистон шаройтитида маҳаллий тариқ уруғчилигини яқшилаш бўйича олиб борилган изланишлар натийжалари акс эттирилган.Шунингдек, кузги буғдойдан сунг тариқ етиштиришда деҳқон-фермер хўжаликлари рентабеллиги, тупроқнинг табиий унумдорлиги холати, кушимча қаражатларнининг камайиши, ундан сифатли уруғлик ҳосил олиш, уруғчилигини йўлга қўйишдаги агротехник тадбирларнинг амалга ошириш услубари ҳосилдор тариқ навлари туғрисида илмий изланишларнинг натижалари акс эттирилиб тавсия қилинади.