MUHADDIS MUHAMMAD IBN ISMOIL AL -BUXORIY ASARLARIDA HADIS ILMINING O`RNI - Shabdullayeva Lazokaton Orifbekovna; Murodaliyeva Zeboxon Muzaffarovna (Journal of new century innovations, 2022)
Ushbu maqolada Muhammad ibn Ismoil al-Buxoriy hayoti, ilmga baģishlangan yillari, asarlari va hadis ilmi haqida fikr yuritilgan. Muhammad ibn al -Buxoriy haqida bildirilgan fikrlardan namunalar keltirilgan. Qur`oni karimda ham Rasululloh (alayhissalom) hadislarida ham odob-ahloq masalalariga alohida e`tibor qaratilgan. Hadislarda “Kuchli mo`min Alloh taologa zaif mo`mindan ko`ra mahbubroq va afzalroq” ekani bayon qilinadi. Hozirgi globallashuv sharoitida “kuchli mo`min” deyilganda nafaqat mushaklar bilan, balki, ilm-ma`rifat, zamonaviy fan-texnologiya yutuqlaridan unumli foydalanish orqali uni jamiyat manfaatlari uchun qildiradigan insonni tushunamiz.