IT-LOYIHALARNI BOSHQARISH METODOLOGIYASI - Jo'rayev Javohir (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Zamonaviy globallashuv sharoitida va barqaror rivojlanish zarurati sharoitida kompaniyalar moslashuvchanlik va moslashuvni boshqarish bo'yicha klassik (funktsional) modeldan loyiha modeliga o'tmoqda. Ko'pgina rivojlangan mamlakatlarda, hozir esa Qozog'istonda loyihalarni boshqarish innovatsiyalarni ishlab chiqarishga tez va samarali qo'llashning zamonaviy vositasi sifatida qaraladi. IT loyihalarini boshqarishining metologiyasini rivojlanishida bozorida loyiha boshqaruvi eng yaxshi boshqaruv vositalarini takomillashtirilgan usullarga birlashtirib, yangi qiyofa kasb etdi. Ushbu maqolada IT-loyihalarni amalga oshirishning zamonaviy metodologiyalari va ularning farqlari, shuningdek, davlat darajasida loyihalarni amalga oshirish bo'yicha jahon tajribasi tahlil qilinadi.