ҚОВОҚ УРУҒИДАН ЁҒ ОЛИШ ЖАРАЁНИНИНГ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Джўраев Х.Ф.; Ўктамова Ш.Ҳ. (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация: Мақолада қовоқ навлари ва уруғининг таркиби, ундан ёғ олиш жараёнининг моҳияти, технологик тавсифи, Ўзбекистонда мавжуд бўлган қовоқ навларининг оғирлиги, уруғлар сони ва уруғларнинг ёғлилик даражалари келтирилган. Қовоқ уруғидан ёғ олиш жараёни бугунги кундаги долзарб муаммолардан бири ҳисобланиб, тадқиқот натижалари ёғ ишлаб чиқариш технологик жараёнининг истоқболи учун хизмат қилади.