O`ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TUPROQ BONITIROVKASI VA YER RESURSLARIDAN FOYDALANISH, KADASTR SOHASIDAGI ISHLARINING YURITILISHI VA SOHADAGI YANGILIKLAR XUSUSIDA - M.X.Turayev (Journal of new century innovations, 2023)
Xozirgi davrda yer yuzida aholining ko`payishi, urushlar va global iqlim o`zgarishlar natijasida yerlarning unumdorligi tuproq xususiyatlari o`zgarib ketmoqda. Bizning yurtimizda yerlarning holatini va tuproq unumdorligini yaxshilash chora-tadbirlari Prezidentimiz boshchiligida ishlab chiqilib ishlar olib borilmoqda. Yerimizning xar bir qarichni avaylab asrab, kelajak avlodga yaxshi va unumdor yer qoldirish shiori bilan ish olib borishimiz shart.