YER KADASTRINI YURITISH MEXANIZMI, UNING AXBOROTLARIDAN FOYDALANISH - Firdavsiy G`ulomjon o`g`li Qozoqbayev (Journal of new century innovations, 2023)
Yer kadastri yer resurslarini boshqarish tizimida mustaqil va maxsus o'rinni egallaydi. Buning xususiyati shundan iboratki, boshqarish umumiy tizimining (podsistemoy) tizim osti bo'la turib, ayni vaqtda, yer resurslarini boshqarishning samarasi uchun zaruriy axborot asosi bo'lib xizmat qiladi. Uning ma’lumotlari yerdan foydalanishni prognozlashtirish, loyihalashtirish, yerdan foydalanishni ratsionalizatsiya qilishda iqtisodiy rag'batlantirish va yer baxslarini yechish uchun foydalanish mumkin bo'ladi va zarur ham.