ЖАДИДЛАР ФАОЛИЯТИДА ИЖТИМОИЙ-МАЪНАВИЙ МУАММОЛАРНИНГ ЁРИТИЛИШИ - А.Тўхтабоев; Сатторова Дилнавоз Иброхимжон кизи (Journal of new century innovations, 2023)
Аннотация. Мазкур мақолада жадидлар ҳаракати намояндаларининг маърифатчилик билан чекланиб қолмай, ХХ аср бошларида жамият ҳаётидаги ижтимоий-маънавий муаммоларга ҳам катта эътибор қаратиб, ушбу муаммолар оқибатларидан аҳолини огоҳ этиш ҳамда муаммолар ечимига қаратилган ишлар сари халқни тарғиб қилишга бағишланган бир қатор амалий ҳаракатлари таҳлилига тўхталиб ўтилган.