BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA AQLIY TARBIYA VA O’QISH KO’NIKMALARINI SHAKLLANTIRISH ASOSLARI - Urozova Nodira (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Maqolada boshlang'ich sinf o'quvchilariga aqliy tarbiya berish va uni shakllantirish asoslari, aqliy tafakkurni oshirish borasida o'quvchilarga berilishi kerak bo'lgan mavzular bayon etilgan. Shuningdek maktabga ilk qadam qo'ygan bolalarni maktab muhitiga ko'nikmalarini shakllantirish borasida tavsiyalar bayon etilgan.