NO‘XAT NAVLARINING SUG‘ORISH TARTIBLARI BO‘YICHA IQTISODIY SAMARADORLIGI - Ziyotov Ulug`bek Amirqul o'g'li (Journal of new century innovations, 2023)
Annotatsiya: Hozirgi kunda dunyoning turli yirik ilmiy-tadqiqot markazlarida no‘xatning ekstremal sharoitlarga chidamli navlarini yaratish, yaratilgan navlarning morfofiziologik xususiyatlarini o‘rganish, ularning oziqaviylik qiymatini oshirish, hosilining shakllanishi, ekinboplik sifatlarining yetishtirish usullariga bog‘liqligini aniqlash, yetishtirish texnologiyasi elementlarini takomillashtirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Bu borada, ularning tuproqni biologik azot bilan boyitishi evaziga unumdorligini oshirish, organik va mineral o‘g‘itlarni tejashga imkon berishi, ushbu muammolarni hal etishda ekinning biologik xususiyatlari, navlarning hududni gidrotermik omillariga reaksiyasi va fotosintetik faoliyatiga bog‘liq tadqiqotlarni chuqurlashtirish dolzarb masalalardan hisoblanadi.